Servei de Mitja Pensió
El Servei de Mitja Pensió té com a objectius que els alumnes de l’escola:
- Segueixin una alimentació, equilibrada, variada i sana, adequada a les diferents edats, amb productes de qualitat, proximitat i de producció sostenible.
- Aprenguin a menjar de forma correcta.
- Adquireixin els hàbits higiènics relacionats amb el menjar.
Saned és l’empresa encarregada de coordinar aquests aspectes, empresa catalana de solvència reconeguda amb més de 25 anys d’experiència en el sector de la restauració escolar. www.saned.net
Menús

La cuina
Els menús de l’escola faciliten una ingesta saludable, ja que els menús son, equilibrats, variats, agradables i adaptats a les característiques i necessitats dels alumnes.
A Saned es dona prioritat als productes de temporada, de proximitat i de producció sostenible. Treballem amb els millors col·laboradors possibles, com per exemple Ametller Origen, Veritas, Viñals Gourmet o Fidemus.
Tots els àpats es fan a la cuina de l’escola, amb l’equip de persones de sempre, que amb l’aportació de Saned, planifica, elabora i distribueix el menjar als diferents espais on els alumnes dinen. Es segueixen les freqüències recomanades d’aliments en la programació de menús escolars: primer plat: arròs, pasta, llegums, hortalisses i verdures, segons plats: carn, peix i ou i de postres fruita fresca cada dia, un cop a la setmana es dona iogurt opcional. Una o dues vegades al mes fem un menú amb proteïna vegetal. Les coccions dels segons plats son : forn, guisats, rostits, planxa i fregits, aquest darrers només un per setmana.
En el moment de fer el menjar i fins la distribució del menjar es té present les variants dels menús que s’han de fer tant per al·lèrgies alimentaries, intoleràncies alimentàries com per creences religioses, com també es té present si es presenta algun problema de salut que necessiti una modificació de la dieta.

Planificació de la mitja pensió
El Servei de Mitja Pensió organitza els horaris de menjador, les activitats en l’espai de migdia i el descans dels més petits.
Quan els alumnes acaben les classes del matí, o bé van directament al menjador a dinar, o bé al pati fins a l’hora d’anar al menjador. L’ordre en què ho facin depèn de la distribució dels menjadors. L’estona de dinar és aproximadament d’una hora, ja que inclou rentar-se les mans, passar pel self o seure a taula, dinar tranquil·lament i rentar-se les dents.
L’estona d’esbarjo es fa en els diferents patis de l’escola, on els alumnes juguen lliurement, tot i que periòdicament es fan jornades, jocs dirigits i tornejos.
En aquesta estona del migdia, els alumnes són atesos per professors de l’escola i monitors.

Què més fem al migdia
A més a més dels dinars de cada dia, es tenen presents els menjars típics i tradicionals del curs de l’any: el dinar de Nadal, crema catalana per Sant Josep, el dinar de Festa Major per Sant Jordi, etc.
També s’organitzen dinars especials, en què els alumnes intervenen en la decoració del menjador:
- Dinars especials per cursos, si a nivell curricular treballen algun tema que es pugui vincular amb el menjar, la cuina hi participa encantada i els alumnes intervenen en la decoració del menjador.
- Menú votat, els alumnes de tota l’escola, mitjançant el vot, escullen el primer plat, el segon i les postres.
- “Menjar bé“, activitat que fan els alumnes de 3r de primària, on se’ls ensenya a fer servir correctament els coberts per pelar la fruita, així com el saber estar. A l’última sessió de l’activitat, es convida a dinar, a l’aula, dues parelles de pares del grup perquè comprovin què han après.
